CrocPress – România

Jurnalism profesionist. Analize și comentarii de presă

Agentul Dogaru

De multă vreme, din timpurile în care alianţele scrise şi parafate dintre „mari centrale sindicale” şi, în special, PSD, scoteau parlamentari-sindicalizaţi pe bandă rulantă cu hărnicia unei „particulare” producătoare de şomeri cu diplomă, blegeala sindicală băştinaşă nu mai constituie o surpriză, ci o banalitate de teapa caniculei în plină vară.

Ajunsă pe mâinile unei clase politice emanate de democraţii originale, fosta curea de transmisie a epocii ante-decembriste a avut o porneală demnă de Usain Bolt, dar, metamorfozată într-o curea de ceas de firmă de la mâna moale şi darnică a potentaţilor, a eşuat într-un finiş de obez pus să alerge după tramvai.

Şi, cum lumea pestriţă a sindicatelor autohtone trebuia să fie chiar mai ordonată şi disciplinată decât un recrut neinstruit, regizorii de scenă, pitiţi la arlechin, au pritocit problematica şi au concluzionat că nu strică şi implementarea unui tovarăş de nădejde care să organizeze structurile sindicale.

Puşi pe treabă, după multe frământări neuronale, distinşii au scos din caşchete un asemenea personaj, noua „Afrodită sindicală” fiind verificatul colonel Mircea Dogaru, revoltatul de serviciu şi insul care, în numele unor sindicalişti fantomatici, dar vocali şi nevricoşi, a produs un document plin de revendicări absurdo-populiste, dar agreat prin semnătură de conducerea bicefalo-uselistă.

Astfel, lucrând cu materialul clientului, dintr-o notă emisă de DGIA (direcţia de informaţii a Armatei), pe data de 14.11.2004, în pragul alegerilor prezidenţiale pe care viitorul puşcăriaş Adrian Năstase se pregătea să le câştige detaşat, au reieşit câteva amănunte referitoare la „col. Mircea Dogaru, şef birou în cadrul Secţiei Contracararea Dezinformării şi Protecţia Imaginii Armatei/Direcţia Siguranţă Militară”. Ca o paranteză, prin acei ani actualul răspândac de zvonuri alarmiste era plătit de contribuabili taman pentru contracararea dezinformării.

Revenind, nota cu pricina precizează unele „aspecte de interese” despre col. Dogaru şi anume că, „în cursul anului 1999, când activa ca istoric militar în cadrul Centrului de Studii şi Cercetări de Istorie şi Teorie Militară, a fost recrutat de către fostele organe de securitate ale Direcţiei a IV-a Contrainformaţii şi dirijat pe lângă ataşatul militar al fostei Ambasade URSS la Bucureşti (n.r. la acea dată), lt. col. Serghei Cernomaz”.

Mai mult, potrivit notei, „la data de 18.09.1999, prin adresa nr. DS/001815, SRI informa instituţia noastră (n.r. Armata) cu privire la continuarea colaborării (n.r. col. M. Dogaru) cu această instituţie, iar în baza protocolului de colaborare, acesta a fost predat în legătura organului de protecţie a DSM (Direcţia de Siguranţă Militară)”. În cursul lunii mai a anului 2000, la ordinul şefului DSM, la acea dată, general de brigadă Nicolaescu Gheorghe, „au fost iniţiate demersurile specifice pentru încadrarea col. Mircea Dogaru în cadrul DSM.” Mai pre limba şi a mitingiştilor, care au dârdâit o iarnă agitaţi de Dogaru, şi a liderilor actualelor partide ale Puterii, „istoricul” nostru era agent cu acte în regulă.

Însă partea interesantă a documentului de faţă o reprezintă finalul glorios care menţionează că, „în baza datelor din dosarul de agent al acestuia, propunem supunerea spre aprobarea şefului DGIA, pentru dirijarea col. Mircea Dogaru în îndeplinirea măsurilor din acţiunea SINDICATUL, în scopul realizării controlului operativ al viitoarelor structuri sindicale ce urmează a se înfiinţa în România”.

Bineînţeles, şeful DGIA a aprobat misia colonelului-agent Dogaru care şi-a îndeplinit cu succes sarcinile trasate de şefii săi în disciplinarea sindicatelor născute la ordin şi cu ordine precise.

Mai rămâne de văzut, deşi a fost destul de transparentă, contribuţia sfaturilor şi indicaţiilor preluate, prin agentul Dogaru, de la alde Cernomaz şi alţi asemenea fraţi moscoviţi , la „victoria revoluţiei useliste” asupra plăpândelor vlăstare ale normalităţii şi democraţiei pure, fără „condimente” din traista lui Ilici.

P.S.: Spre liniştea şi neliniştea „amicilor”, documentul cu pricina e în sertar, la loc sigur.

Laurențiu Solomon
Fara Patima

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

informatie

Această înregistrare a fost postată la 17/08/2013 de în România şi etichetată , , , , , , .

Calendar CrocPress

August 2013
L M M M V S D
« Iul   Sep »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhiva CrocPress

%d blogeri au apreciat asta: